TOKAT / TURHAL - Yunus Emre Ortaokulu

Yunus Emre Ortaokulu

Gazi Osman Paşa Mahallesi Göksu Sokak No33 Turhal/Tokat
Vizyon
Milli Eğitim Temel Kanununda belirtilen genel amaçlar çerçevesinde; öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerimizi benimseyen, insan haklarına ve evrensel hukuk kurallarına saygılı, bilgiye ulaşmanın yollarını öğrenmiş, bilim ve teknolojinin imkanlarından yararlanabilen, topluma faydalı bir görev alma bilincine ulaşmış bireyler olarak bir üst öğretime hazırlayan ortam ve imkanları sağlayarak, ilk-ortaokullar arasında tercih edilen bir kurum olmaktır.
Misyon
Öğrencilerin çevresiyle iyi ve olumlu bir iletişim kuracak davranışları kazanmaları, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmeleri, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmaları, sosyal ve duygusal yönden sağlıklı yetişmeleri için her türlü imkanı hazırlamaktır. Yunus Emre’nin söylediği gibi” İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsen, bu nice okumaktır” sözünün anlamına vakıf sadece öğretim anlamında değil, eğitim olarak ta kendini bilen, ailesine, milletine, vatanına ve kutsal değerlerine bağlı iyi nesiller yetiştirmektir.
Akademik başarıdaki yükseliş her geçen yıl artmaktadır.
Kalorifer(kömür)
Şehir içi Minübüslerle ulaşım yapılmaktadır.
Okulumuz Gazi Osman Paşa Mahallesinde olup, İlçe merkezindedir.
İlçe merkezindedir. İl merkezine 47 km uzaklıktadır.